Prajitura cu mere

de kamy in Prajituri, 3 Mai 2011 | 6304 vizualizari

 

Aveam un cozonac de la Pasti si a trebuit sa fac ceva cu el ca sa nu-mi ingras cainii.Atat va spun.....super prajitura.

 

INGREDIENTE

  • un cozonac cu nuca
  • 6oo ml lapte
  • 1 lamaie'
  • 1 portocala
  • 5 oua
  • 6 ling.zahar+2 ling.zahar pudra
  • 7 mere
  • gem de prune
  • scortisoara
  • stafide
  • o esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se taie cozonacul felii cam de un deget de groase si se pun intr-un castron.

Se curata de coaja si cotor merele,se taie felii si se pun la calit intr-o tigaie mai adanca impreuna cu zeama de la lamaie si portocala,cu 2 ling.zahar,scortisoara si stafide dupa preferina(la foc mic)

Intr-o craticioara se pune laptele la fiert cu coaja rasa de la lamaie si portocala,Cand da un clocot se ia de pe foc,se adauga esenta de vanilie si se toarna peste feliile de cozonac.

Se bat 5 galbenusuri cu 4 ling.de zahar pana ce acesta se topeste si se amesteca cu cozonacul felii.

Se pune compozitia intr-o tava,unsa bine cu unt(25/35)si se intinde uniform.

Cand a scazut zeama de la mere se adauga peste "blatul"din tava si se da la cuptorul incins 20-30 min.

Dupa ce s-a copt se pune deasupra merelor un strat subtire de gem de prune.

Albusurile se bat spuma impreuna zaharul pudra iar cand stau bat se adauga 2 ling.gem de prune amestecand usor si putin sa nu se uniformizeze gemul cu spuma.

Se pune uniform spuma peste prajitura,se fac niste moate se presara putin zahar pudra si se da iar la cuptor ptr.10 min.

Pofta buna!!!

 

 

TIPS-URI

1

ling.=lingura

2

se poate folosi ce gem doriti sau aveti.

3

se pot pune mai multe mere dar eu atatea am avut prin casa

4

cozonac folositi de care aveti-simplu,cu rahat....

5

cand albusurile sunt intarite,se pun 3-4 picaturi de zeama de lamaie,dupa care se mai mixeaza putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

kamy 1

08.05.2011, 22:24

mihaela...chiar nu mai am.

mihaelaM 1

08.05.2011, 22:39

nu-i nimic data viitoare halesc eu tot

kamy 1

09.05.2011, 00:17

mihaela...pe raspunderea ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu crema de cacao, nuca, stafide si mac